ΕΡΓΑ/ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Έργο TRACES: ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επώασης δημιουργικών επιχειρηματικών ιδεών/ Δείτε βίντεο
14/10/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Έργο TRACES: ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επώασης δημιουργικών επιχειρηματικών ιδεών/ Δείτε βίντεο

 

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως εταίρος υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου TRACES- "TRansnationalAcceleratorforaCulturalandCreativeEcoSystem",το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας InterregΕλλάδα-Ιταλία 2014-2020, ενημερώνει για την ολοκλήρωση με επιτυχία του Προγράμματος Επώασης Ιδεών για επιχειρήσεις της Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας της περιοχής μας. Το Πρόγραμμα Επώασης Ιδεών, πραγματοποιήθηκε απο 5 τοπικά εργαστήρια (Atelier) επώασης. Το Επιμελητήριο Αχαΐας, είχε απευθύνει Πρόσκληση σε τοπικά εργαστήρια που είχαν τη δυνατότητα Πρόγραμμα Επώασης Επιχειρηματικών Ιδεών στον συγκεκριμένο οικονομικό κλάδο ώστε να αναλάβουν την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. Στη συνέχεια τα 5 atelier απεύθυναν πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης-κατάρτισης και επώασης της επιχειρηματικής τους ιδέας, στον κλάδο της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας. Το Πρόγραμμα είχε διάρκεια αρχικά για 4 μήνες (από τον Δεκέμβριο 2019) όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων στην χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, παρατάθηκε έως και τέλος Σεπτεμβρίου 2020. Τα 5 τοπικά εργαστήρια (atelier) ήταν τα εξής:

a.ASTERISCOS

b.ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ «Λιθογραφείον» με την υποστήριξη της Mosaic // Culture & Creativity

c.Pos4work

d.Επιστημονικό Πάρκο Πάτρας

e.ArtInProgress

 

Τα 5 atelier, ακολούθησαν για το προσωπικό τους ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε να είναι σε θέση ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του TRACES. Στη συνέχεια επέλεξαν μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, τις επιχειρήσεις (ή δυνητικές επιχειρήσεις) που είχαν επιχειρηματικές ιδέες που ταίριαζαν με το προφιλ των atelier. Στη συνέχεια, προχώρησαν στην προετοιμασία και ανάπτυξη ενός προγράμματος επώασης των επιχειρηματικών ιδεών και ανάπτυξης/ επιτάχυνσης των επιχειρήσεων της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

 

Βάσει προγραμματισμού του έργου TRACES, όλο το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολούθησαν τα atelier καθώς και τα αποτελέσματα τους, είχε σχεδιαστεί να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Έκθεσης PATRAS IQ 2020. Προσαρμοζόμενοι στις τρέχουσες συνθήκες πανδημίας και με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η Ομάδα Έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, πήρε την πρωτοβουλία κατόπιν σχετικού αιτήματος και έγκρισης από την Διαχειριστική Αρχή Χρηματοδότησης, να παρουσιαστεί η δουλειά των 5 atelier με τη μορφή δικτύωσης των επιχειρηματικών ιδεών που ωρίμασαν. Η δράση τροποποιήθηκε και δημιουργήθηκαν έξι (6) βίντεο με τη μορφή παρουσίασης (1 για κάθε atelier και 1 για την υλοποίηση του έργου από το Επιμελητήριο Αχαΐας). Τα βίντεο αυτά προβλήθηκαν ήδη στο Ψηφιακό Φεστιβάλ Δημιουργικότητας (Creativity Trade Fair) που διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2020 στην Ιταλία, ενώ μέσω του pitch event που ακολούθησε και διαγωνιστικής διαδικασίας, μία από τις επιχειρηματικές ιδέες-η #i_sense_greece (The Very Essense Of) από το atelier: Λιθογραφείον- κέρδισε την ειδική 2η θέση.

 

Τα βίντεο αυτά, έχουν ανέβει στο Youtube κανάλι του Επιμελητηρίου Αχαΐας και είναι διαθέσιμα στους εξής συνδέσμους:

 

A.Video εκπροσώπων Ομάδας Έργου: https://youtu.be/7UM3iJOXPaA

B.Video ASTERISCOS: https://youtu.be/UjYaePvdwqI

C.Video Θέατρο Λιθογραφείον: https://youtu.be/neZDwC2VREM

D.Video POS4WORK: https://youtu.be/anngaKeINdk

E.Video ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ: https://youtu.be/uN4ABmP1H4k

F.Video ArtInPRogress: https://youtu.be/HOWL9LuxXE4

 

 

Τα αποτελέσματα των έργων που υλοποιούνται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, αναρτώνται μέσω social media (Facebook) από τη σελίδα της Αχαϊκής Επιμελητηριακής Ανάπτυξης (ΑΧΕΠΑΝ) με τις αναφορές που απαιτούνται από το Πρόγραμμα χρηματοδότησης (https://www.facebook.com/%CE%91%CF%87%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD-355983071826553/ ) καθώς και του Επιμελητηρίου Αχαΐας (https://www.facebook.com/axaia/ ).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή