ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ξεκινά σήμερα, το πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση, το οποίο προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο 50%.
09/05/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Συγκεκριμένα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης 4ετούς διάρκειας έως 300.000 ευρώ και δάνειο για επενδύσεις 5ετούς-10ετούς διάρκειας έως 800.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5%.

Το νέο ταμείο έχει διαθέσιμα 550 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από την συνεπένδυση μεταξύ του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) και τραπεζών και διαμορφώνεται στο 1:1.
Δηλαδή 275 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της ΕΤΕΑΝ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικών πόρων και άλλα 275 εκατ. ευρώ από τις 14 τράπεζες που θα συμμετάσχουν.

Όπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης 30/4/2013 ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, «από σήμερα μπορούν οι ΜμΕ είτε υπάρχουσες, είτε νέες επιχειρήσεις να απευθυνθούν σε 14 τράπεζες προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα, που είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα που υπάρχει για τις ΜμΕ».

Όπως αναφέρθηκε επίσης, οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα μπορούν να ενταχθούν και όσες έχουν υπαχθεί και σε άλλα προγράμματα αλλά και στον επενδυτικό νόμο.
  

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ETEAN-deltiotypou_F29811.pdf