ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εξωστρέφεια ΙΙ - Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ & Εναλλακτικές Πηγές Χρηματοδότησης
15/07/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

To ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με προτεραιότητες, οι οποίες αφορούν την εξωστρέφεια, την περιφερειακή ανάπτυξη, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ποιότητα, την τεχνολογία, την καινοτομία και το σεβασμό προς το περιβάλλον. 
Με ευκαιρία την προδημοσίευση  του προγράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΙΙ τo σεμινάριο ενημερώνει για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν μέσω του ΕΣΠΑ και αναλύει όλα τα στάδια υλοποίησης ενός έργου παρουσιάζοντας τα «μυστικά» της επιτυχίας. Παράλληλα γίνεται παρουσίαση όλων των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης μιας επιχειρηματικής ιδέας.

 Οι στόχοι του σεμιναρίουΣτόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμβούλους επιχειρήσεων και πιθανούς Δικαιούχους για τις διαδικασίες και τα εργαλεία υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων στο Εξωστρέφεια ΙΙ και τα άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και ένταξης και παρακολούθησης των αντίστοιχων πράξεων.  Συγκεκριμένα επιδιώκει:- Να γνωρίσετε τις διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης που υπάρχουν για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας- Να είστε σε θέση να αξιολογείτε τις διάφορες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης - Να γνωρίσετε τις δυνατότητες επιχορήγησης και επιδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων- Να ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεται για να μπορείτε να αιτείστε για χρηματοδότηση- Να μπορείτε να αξιολογείτε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε δυνατής επιλογής, καθώς και τους περιορισμούς που υπάρχουν- Να είστε σε θέση να παρέχετε χρήσιμες συμβουλές σε νέους και ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες 

 Αναλυτική θεματολογία· ΕΣΠΑ βασικές έννοιες-ορισμοί· Τομεακά και Περιφερειακά προγράμματα· Δυνατότητες χρηματοδότησης· Εξωστρέφεια ΙΙ & Ανταγωνιστικότητα· Προκήρυξη προγράμματος, τρόποι ενημέρωσης· 14+14 σημεία επιτυχίας· Υποβολή πρότασης/ συχνά λάθη· Διαδικασία αξιολόγησης· Έγκριση· Καλές πρακτικές υλοποίησης· Λήψη ενίσχυσηςΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ· Τραπεζικός Δανεισμός· Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)· Επιχειρηματικά Κεφάλαια (Venture Capital)· Ιδιώτες Επενδυτές (Business Angels)· Πρακτόρευση Απαιτήσεων (Factoring)· Θερμοκοιτίδες και Επιχειρηματικά Πάρκα· Χρηματοδοτική Μίσθωση (Leasing)· Ίδια Κεφάλαια· Sale and Lease Back · Εικονικά ίδια Κεφάλαια βάση Δηλωθέντων Εισοδημάτων· Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου · Αφορολόγητα Αποθεματικά, Φορολογηθέντα Αποθεματικά,· Συγχωνεύσεις Εξαγορές· Χρηματιστήριο. 

Μέθοδοι Υλοποίησης του σεμιναρίουΤαυτόχρονα με την διδασκαλία γίνονται ερωτήσεις, σχεδιάζονται, συζητούνται και συμπληρώνονται σχετικά έντυπα υλοποίησης έργου για την καλύτερη εξοικείωση των συμμετεχόντων. 
Εισηγητής σεμιναρίου:  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΚΟΥΔΗΣ Διπλ. Μηχ. Μηχανικός· Υπεύθυνος Δράσης Εξωστρέφειας-Ανταγωνιστικότητας του ΕΦΕΠΑΕ· Υπεύθυνος Δράσης Β΄ κύκλος ΕΣΠΑ (Ενίσχυση ΜΜΕ στους τομείς Μεταποίησης, Εμπορίου, Υπηρεσιών και Τουρισμού) · Αν. Υπεύθυνος Έργου/Υπεύθυνος προγραμμάτων στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων) · Μέλος Γνωμοδοτικών Επιτροπών του Υπουργείου «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες», «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων»· Αξιολογητής του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για Φορείς Πιστοποίησης Συστημάτων και Προσώπων  
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ΩΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή 19 Ιουλίου,  15.00-21.00, Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σάββατο 20 Ιουλίου,  10.00-16.00, Ξενοδοχείο The MET Hotel στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης 
ΚΟΣΤΟΣ: 175 ευρώ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή) Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής σημειώσεων σε μορφή βιβλίου, καφές, χυμοί & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης.
ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ! Το σεμινάριο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το 0,45 του ΛΑΕΚ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

αίτηση συμμετοχής: 

http://www.globalgreece.gr/A28F2426.el.aspx

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή