ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προκηρύχτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρόγραμμα ενίσχυσης των δημιουργικών επιχειρήσεων με ποσοστό επιδότησης 60%
01/04/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

60% επιδότηση Δημιουργικών Επιχειρήσεων  Δυτική Ελλάδα

 

Προκηρύχτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρόγραμμα ενίσχυσης των δημιουργικών επιχειρήσεων με ποσοστό επιδότησης 60%.

Το πρόγραμμα θα δέχεται προτάσεις από 2 Απριλίου 2019 μέχρι 14 Ιουνίου 2019.

Η κάθε πρόταση θα μπορεί να είναι από 25.000 € μέχρι 300.000 € και η περιφέρεια θα διαθέσει το ποσό των 7.800.000€ για το πρόγραμμα.

Κλάδοι επιχειρήσεων που εντάσσονται:

Δημιουργική Βιοτεχνία- Βιομηχανία:  Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ομάδος είναι η αργυροχρυσοχοΐα το έπιπλο, o σχεδιασμός προϊόντων/υπηρεσιών/διεργασιών, η βιομηχανία ένδυσης – υπόδησης και μόδας σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας της (ΚΕΥΔ – ένδυση, υπόδηση, δέρμα, κοσμήματα κλπ).
2. Κλάδος ψυχαγωγίας: Αποτελούν επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα ως αποτέλεσμα αξιοποίησης πρωτίστως πνευματικής ιδιοκτησίας (και υπό προϋποθέσεις πολιτιστικής κληρονομιάς). Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ομάδος οικονομικών κλάδων αποτελούν η βιομηχανία θεάματος και οπτικο-ακουστικών μέσων (visual arts), οι ψηφιακές βιομηχανίες ηλεκτρονικών μέσων ψυχαγωγίας, ψηφιακών παιγνίων (gaming), επαυξημένης πραγματικότητας, κοινωνικών εφαρμογών, τουριστικών και πολιτιστικών εφαρμογών, εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, η διαφήμιση, η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών κλπ που καθορίζουν και το περιεχόμενο των πολιτιστικών βιομηχανιών έντασης τεχνολογίας.
3. Οι κλάδοι των εκδόσεων, τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας, οι οποίοι συνδυάζουν δημιουργικά χαρακτηριστικά και των δύο ανωτέρω αναφερόμενων κατηγοριών.

Τι επιδοτεί το πρόγραμμα.

  1. Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος, μέχρι το 30% της συνολικής επένδυσης.
  2. Μηχανήματα και λοιπός εξοπλισμός, μέχρι το 70% της συνολικής επένδυσης.
  3. Δαπάνες προσωπικού μέχρι 14.000 € ανά θέση εργασίας και μέχρι 5 θέσεις.
  4. Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού.
  5. Προβολή – προώθηση – δικτύωση, μέχρι 20% της συνολικής επένδυσης.
  6. Λειτουργικές δαπάνες επιχείρησης (μόνο για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις ή αυτές που έχουν ιδρυθεί τα δύο τελευταία χρόνια) 100% επιδότηση ενοικίων μέχρι 12.000 €.
  7. Προμήθεια αναλώσιμων, μέχρι 10% της συνολικής επένδυσης. 
  8. Δαπάνες σχεδιασμού, ανάπτυξης ή και πιστοποίησης πρωτότυπου προϊόντος/υπηρεσίας, διασφάλιση ποιότητας μέχρι το 30% του όλου έργου.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή