ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Δημιουργία δωρεάν e-shop για τα μέλη του!
28/11/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Tην απόφαση να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου τα μέλη του να δημιουργήσουνδωρεάν ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία πήρε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών(ΕΕΑ).

Αυτό ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου από το βήμα της εκδήλωσης για τα Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου και Βιώσιμης Επιχειρηματικότηταςπου διοργανώθηκαν για τέταρτη χρονιά, σημειώνοντας πως πρόκειται για για μια πρωτοβουλία που μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά.

Παράλληλα, κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία, τον Δήμο και την Περιφέρεια να συνδράμουν έμπρακτα το εγχείρημα, στο οποίο το ΕΕΑ θα συνδράμει με 500 χιλ. ευρώ. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ακόμη πως το Επιμελητήριο έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στους αρμόδιους φορείς για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, όπως η αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου, μέσα από τηνηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και τα υπαίθρια κέντρα εμπορίου, το early warning, προσθέτοντας πως εάν υλοποιηθούν θα είναι προς όφελος της κυβέρνησης και της χώρας.

Όσον αφορά στα βραβεία του ΕΕΑ, σημείωσε πως έγιναν θεσμός και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η πρωτοβουλία του υιοθετήθηκε και από άλλα επιμελητήρια της χώρας, τα οποία προχωρούν σε ανάλογες εκδηλώσεις. «Τιμώνται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, από τους οποίους περιμένουμε με την πρόοδό τους να δώσουν το έναυσμα της αναπτυξιακής πορείας που τόσο έχουμε ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε τη σημασία των ΜμΕ για την ανάπτυξη και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στην αύξηση του ΑΕΠ, λέγοντας πως μέσα από την στήριξη αυτών των επιχειρήσεων «μπορεί να φανεί φως στην άκρη του τούνελ». Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες όπως είπε θα οδηγήσουν στην τόνωση της απασχόλησης και της κατανάλωσης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή