ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

''Συν-εργασία'': Όλες οι αλλαγές και οι προθεσμίες για την επιδότηση εισφορών τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης,
03/08/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Αλλάζει το καθεστώς του  μηχανισμού επιδότησης εισφορών ("Συν-Εργασία") μετά την τροπολογία του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.  

Βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών δεν είναι άλλο από την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των πλήρως απασχολούμενων  μισθωτών που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα σε ό,τι αφορούν τον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.

Έτσι, το κράτος θα "καλύπτει" το 100% τόσο των εργοδοτικών, όσο και των εργατικών εισφορών που αντιστοιχούν στο κομμάτι του μισθού της σύμβασης του μισθωτού, το οποίο μειώνεται προσωρινά.   

Αυτό συνεπάγεται την επιδότηση έως και του 50% του συνολικού μη μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης που εντάσσονται στη "Συν-εργασία".

Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου έως και την 15η Οκτωβρίου 2020, ενώ αποκλειστικά για το διάστημα μεταξύ 15ης και 30ης Ιουνίου 2020 θα ισχύσει η επιδότηση 60% μόνο των εργοδοτικών εισφορών και όχι των εργατικών.

Το ίδιο (δηλαδή η επιδότηση 60% μόνο των εργοδοτικών εισφορών) ίσχυε προ της τροπολογίας Βρούτση για το διάστημα μεταξύ 15ης Ιουνίου και 31ης Ιουλίου, παρέχοντας όφελος κοντά στο έως 30% σε σχέση με το φορτίο των εργοδοτικών εισφορών και σχεδόν έως  20% σε σχέση με το συνολικό μη μισθολογικό κόστος (εργοδοτικές και εργατικές εισφορές).

Ωστόσο, με βάση τη νέα διάταξη Βρούτση, η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών που αφορούν στον χρόνο θα ανέλθει στο 100% (έναντι 60%) και μάλιστα για έως 4 μήνες  (Ιούλιος -Οκτώβριος 2020) και όχι  μόνο για 1 ½ μήνες (μέσα Ιουνίου - τέλη Ιουλίου). Έτσι σε ό,τι αφορά το όφελος από πλευράς εργοδοτικών εισφορών συνολικά (τόσο για το κομμάτι του μισθού που διατηρείται, όσο και για εκείνο που "κόβεται") θα ανέλθει στο έως 50%. Παράλληλα, συνεχίζει να ισχύει η επιδότηση 60% του μειωμένου μισθού για τους "Συν-Εργαζόμενους" μισθωτούς.

Για παράδειγμα, έστω μισθωτός πλήρους απασχόλησης με 2.000 ευρώ μικτό μισθό. Ο εργοδότης του αποφασίζει μείωση 50% στις αποδοχές του και τον εντάσσει στον μηχανισμό "Συν-Εργασία". Έτσι, ο μισθός του πέφτει στα 1.000 ευρώ.  Προ της νέας διάταξης Βρούτση, το κράτος αναλάμβανε το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν  στα 1.000 ευρώ που κόπηκαν από τον αρχικό μισθό του μισθωτού του παραδείγματος. Δηλαδή, το κράτος θα επιδοτήσει το ποσό των  145 ευρώ.

Έτσι ο εργοδότης θα καταβάλλει μόνο το ποσό των 98 ευρώ. Παράλληλα, θα καταβάλλονταν εργατικές  εισφορές για τα "κομμένα" 1000 ευρώ ύψους περίπου 145 ευρώ.  Συνεπώς θα γλιτώσει σχεδόν το 30%. Όσον αφορά στο σύνολο των εισφορών ή το μη μισθολογικό κόστος της επιχείρησης (εργοδοτικές και εργατικές εισφορές) θα πέσει κατά σχεδόν 19%, καθώς θα υποχωρήσει στα 623 ευρώ έναντι 768 ευρώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή