ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ως επικεφαλής εταίρος του έργου «ECO-NautiNET - Network’s support for SMEs in the Nautical sector of the Adriatic-Ionian Region», διοργάνωσε στις 4 Απριλίου 2018 στη Πάτρα την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων
13/04/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

InnovationcartelliniECO-NautiNET_F31495.JPG

                                              EPILOGO_F16309.jpg

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ως επικεφαλής εταίρος του έργου «ECO-NautiNET - Network’s support for SMEs in the Nautical sector of the Adriatic-Ionian Region», διοργάνωσε στις 4 Απριλίου 2018 στη Πάτρα την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων.

Στο έργο, εκτός του Επιμελητηρίου Αχαΐας συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από 4 χώρες:

• Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης Κόπερ, Σλοβενία

• Πανεπιστήμιο Ζάγκρεπ, Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών και Ναυπηγικής, Κροατία

• Οικονομικό Επιμελητήριο Κροατία, Τμ. της Πούλα, Κροατία

• Συνομοσπονδία Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Ραβέννα, Ιταλία

• Αναπτυξιακή του Δήμου Ντουμπρόβνικ, Κροατία

• Επιμελητήριο Τιράνων, Αλβανία

 

econautica_F4580.jpg 

 

Στόχος του έργου ECO-NautiNET είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των ΜΜΕ του ναυτιλιακού τομέα αλλά και συνδεόμενων τομέων (υλικών, επισκευών, καυσίμων, εστίασης κ.α.) στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και Ιονίου.

Η εν λόγω βελτίωση θα προκύψει ως αποτέλεσμα των συνεργειών με ερευνητικά ιδρύματα που θα αναλάβουν να αξιολογήσουν και να προωθήσουν προς τις ΜμΕ τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες στον εν λόγω κλάδο αλλά και μέσω της ανάπτυξης ενός Δικτύου υποστήριξης των επιχειρήσεων που θα διαθέτει καινοτόμα χαρακτηριστικά και θα αναλάβει την κατάρτιση καθώς και τη διαμεσολάβηση και δικτύωση μεταξύ επιχειρήσεων.

Στην εναρκτήρια συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για την στενή συνεργασία των εταίρων και αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες του έργου, ενώ επιπλέον παρουσιάστηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας η νέα του πρωτοβουλία σχετικά με την Γαλάζια Ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της εν λόγω πρωτοβουλίας έχει ήδη προβεί στην σύσταση ομάδας εργασίας που απαρτίζεται από καινοτόμες και βραβευμένες ΜμΕ της περιοχής και ερευνητικούς φορείς με στόχο την κεφαλαιοποίησή της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην παραγωγή νέων καινοτόμων εννοιών όπως οι «Έξυπνες Μαρίνες Νέας Γενιάς» κ.α. και να τις μετουσιώσει σε καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα με υπόβαθρο τη θάλασσα

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή