ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ».
29/11/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ».

Την αποστολή από την Ουκρανία συνόδευε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κος Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος έκανε αναφορά στην οικονομία της Ουκρανίας μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τόνισε ότι η Ουκρανία είναι μία ανερχόμενη δύναμη, η οποία επιθυμεί επιχειρηματικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτων Μαρλαφέκας επεσήμανε τις σχέσεις που έχουν οι 2 χώρες ιστορικά καθώς και την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα των ελλήνων της Ουκρανίας. Τόνισε ότι πλέον το έδαφος είναι πρόσφορο για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών και ότι το επιμελητήριο Αχαΐας προτίθεται να στηρίξει αυτές τις επιχειρηματικές σχέσεις.

Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο κος Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒΠΔΕ κος Θεόδωρος Δούρος, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων συνδιοργανωτών κος Παναγιώτης Τσιχριτζής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ο κος Κωνσταντίνος Νικολούτσος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κος Μιχάλης Ροδόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Ελληνοουκρανικής  Φιλίας «ο Φάρος» συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, ο κος Νίκος Καρακίτσος αντιπρόεδρο του σωματείου καθώς και μέλη της Ουκρανικής Αποστολής.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησαν Β2Β συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών της ΠΔΕ και της ουκρανικής αποστολής, η οποία απαρτιζόταν εκτός από υψηλά ιστάμενα μέλη του κράτους (δήμο του Κιέβου, Διεθνές Κέντρο για την προώθηση των Επενδύσεων, νομικούς οι οποίοι έδιναν πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία με ουκρανικές εταιρείες από πλευράς νομικής και από επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κρέατος, των ξηρών καρπών, τον κατασκευαστικό κλάδο, εταιρείες logistics και άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή