ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε χθες την κατωτέρω επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
19/03/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Το Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε χθες την κατωτέρω επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
 

κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε πως έχει προκληθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε πλήθος εμπορικών επιχειρήσεων που εισάγουν εμπορεύματα από τρίτες χώρες.

Ως γνωστόν, τα εμπορεύματα αυτά, μετά την άφιξή τους στην χώρα μας τίθενται σε τελωνειακό καθεστώς δέσμευσης σε τελωνειακές αποθήκες, μέχρι την καταβολή δασμών και του ΦΠΑ για τον εκτελωνισμό και την παραλαβή τους.

Ήδη σε τελωνειακές αποθήκες βρίσκεται μεγάλος όγκος εμπορευμάτων τέτοιας κατηγορίας.

Λόγω των επικρατουσών συνθηκών και την απουσία επιχειρηματικής δραστηριότητας ήδη έχει προκληθεί σε πλήθος επιχειρήσεων σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα την αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων αυτών.

Στα πλαίσια αυτά, αιτούμαστε να συμπεριληφθούν και αυτές οι επιχειρήσεις στην ρύθμιση των 24 δόσεων του ΦΠΑ που ισχύει συμπεριλαμβάνοντας και τους δασμούς.

Η απόφασή σας αυτή θα παρέχει μια πολύ σημαντική διευκόλυνση σε πλήθος επιχειρήσεων που είχαν προγραμματίσει τις εισαγωγές τους προ της εμφάνισης των σοβαρών προβλημάτων από την επέκταση του κορονοϊού και σήμερα θα αναγκασθούν να αποθηκεύσουν τα εμπορεύματα, αναμένοντας και ελπίζοντας για το τέλος της κρίσης.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Πλάτων Μαρλαφέκας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή