ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολη του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
03/04/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Προς:

 1) Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη

              Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων 

 Κοινοποίηση :

1.Υφυπουργό Βιομηχανίας Εμπορίου.

2.Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

3.Βουλευτές Αχαίας

4.Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

5.ΕΣΕΕ

6.Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Ο.Ε.ΕΣ.Π)

7.Επιμελητήριο Αχαΐας

8.Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας

9.ΜΜΕ 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ 

 Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας ως το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο της περιοχής μας, σας μεταφέρει την δυσαρέσκεια των μελών του, αλλά και όλου του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, για  την αδικία που γίνεται έναντι όλων αυτών που αναγκάστηκαν με κρατική εντολή να κλείσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Από την μία έχουμε την αβεβαιότητα, την απόγνωση και την σχεδόν ολική καταστροφή όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και από την άλλη βλέπουμε τα μεγάλα  super market και τις υπεραγορές τροφίμων να πουλάνε τα πάντα, ενδεικτικά σας αναφέρουμε, έπιπλα, ηλεκτρικές  συσκευές, παιχνίδια, ενδύματα, υποδήματα, είδη σπιτιού, γυαλιά ηλίου, εργαλεία, λαμπάδες, αξεσουάρ αυτοκινήτων κλπ. 

 Τώρα που το λιανεμπόριο βρίσκεται στην εντατική, ετοιμοθάνατο,  <<οι  μεγάλοι κάνουν πάρτυ>>  και όλοι μας βρισκόμαστε απλοί θεατές σε αυτό το έργο του παραλόγου.  

Μπορεί να είναι νόμιμο αυτό που κάνουν αλλά σε καμία περίπτωση, την δεδομένη χρονική στιγμή, ΔΕΝ είναι ηθικό. Με τις αθέμιτες αυτές πρακτικές είναι πασιφανές ότι δεν σέβονται τον κανόνα της επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προκαλούν στρέβλωση στην οικονομική συμπεριφορά του μέσου καταναλωτή. Εφαρμόζουν καθαρά παραπλανητικές και επιθετικές πρακτικές (ανήκουν στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές). 

κ. Υπουργέ,  είμαστε σίγουροι πως η μακρόχρονη σχέση σας με το Εμπόριο, σας κάνει να αντιλαμβάνεσθε επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται αυτές τις δύσκολες ώρες για τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ζητούμε να βγάλετε άμεσα Υπουργική απόφαση ώστε τα super market  και τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για έκτακτες καταστάσεις, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και τα καταστήματα του λιανεμπορίου βρίσκονται κλειστά με κρατική απόφαση. 

Όπως ακριβώς και πολύ σωστά πράξατε και με την απόφαση που πήρατε για τις λαϊκές.

ΥΓ: Σαν το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο της Αιγιάλειας οφείλουμε εκ μέρους των εκατοντάδων μελών μας, να σας συγχαρούμε δημόσια για την κατάργηση του μέτρου των ανοιχτών Κυριακών. Ήταν όχι μόνο ορθή αλλά και σοφή πολιτική απόφαση!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

               ο Πρόεδρος                                              η Γ. Γραμματέας

            

          Χ . Παπαδόπουλος                                          Ν. Χανδόλια

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή