ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του Προγράμματος NBGSeeds
22/07/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

 

 

ethniki-seeds_F30567.jpg  patrasIQ_3_F30831.jpgpimelitirio-logo_F31145.jpg

 

Άνοιξε ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του Προγράμματος NBGSeeds

 

Η Εθνική Τράπεζα, διοργανώνει τον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

 

Τόσο η Patras IQ όσο και το Επιμελητήριο Αχαΐας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υποστηρίζουν θερμά το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds​ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με 11 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. :

 

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πολυτεχνείο Κρήτης

 

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες:

 

·         Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα

·         Περιβάλλον και Τεχνολογία

·         Πολιτισμός και Τεχνολογία

 

Υποβολή προτάσεων πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου https://ib.nbg.gr/wps/portal/NBGContestRegistration αφού πρώτα οι υποψήφιοι εγγραφούν στο σύνδεσμο https://ib.nbg.gr/wps/portal/NBGContestRegistration?register=1

 

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

 

Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

 

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook.

 

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ίδρυμα Ωνάση.​

 

Η Λήξη υποβολής προτάσεων  είναι στις  08/10/2020 στις 15.00.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή