ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο INHERIT, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος ''INTERREG MED''. Στόχος του έργου είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς.
31/07/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο INHERIT (https://inherit.interreg-med.eu/) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος "INTERREG MED". Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος του έργου είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς.

 

Σημαντικός στόχος του έργου είναι επίσης η δημιουργία περιοχών «INHERITURA», δηλαδή παράκτιων περιοχών της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά, με μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος μέσω δράσεων από κάτω προς τα πάνω (bottom-up activities). Για το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, στην οποία αναμένεται να λάβουν χώρα οι πιλοτικές δράσεις του έργου INHERIT.

 

Με το email αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού, ολοκληρώσαμε τη δημιουργία δέκα (10) βίντεο και ενός (1) φυλλαδίου. Το υλικό αυτό έχει σαν στόχο αφενός την προώθηση του έργου, και αφετέρου (και πιο σημαντικά) την ενημέρωση των τουριστών σχετικά με τις διαδρομές εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Γεωπάρκου αλλά και την ευρύτερη προώθηση των διαδρομών αυτών.

 

Τα βίντεο είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΤ (περιέχουν το logo του ΕΟΤ στην αρχή και στο τέλος του) και έχουν ανέβει ήδη στο κανάλι του έργου στο YouTube. Μπορείτε να τα δείτε εδώ:

-https://www.youtube.com/channel/UCvOVnKxvqmfwgLqQqeitllQ/videos

 

Την ηλεκτρονική έκδοση του φυλλαδίου μπορείτε να την κατεβάσετε από τους παρακάτω συνδέσμους:

-Σε χαμηλή ανάλυση (~18 MB): http://telematics.upatras.gr/INHERIT_Chelmos-Vouraikos_brochure_LR.pdf

-Σε υψηλή ανάλυση (~66 MB): http://telematics.upatras.gr/INHERIT_Chelmos-Vouraikos_brochure_HR.pdf

 

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να κάνετε Subscribe στο YouTube κανάλι του έργου και φυσικά να προωθήσετε τα βίντεο και τα φυλλάδια κατά το δοκούν. Θερμή παράκληση, να μας ενημερώνετε για τα site στα οποία θα αναρτηθούν τα βίντεο και για το που έχετε διανείμει τα φυλλάδια (είτε την έντυπη είτε την ηλεκτρονική τους έκδοση). Θα μας χρειαστούν για το monitoring της πιλοτικής δράσης.

 

Εκ μέρους του κ. Χρήστου Μπούρα, Καθηγητή, Επιστημονικού Υπεύθυνου του έργου INHERIT

 

Θερμές ευχές,

Βασίλειος Κόκκινος

 

------------------------------

Ακολουθήστε μας στα social media του έργου

Twitter: https://twitter.com/InheritInterreg

Facebook: https://www.facebook.com/inheritinterreg/?ref=br_rs

Instagram: https://www.instagram.com/inheritinterreg/?hl=el

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/inherit-interreg-mediterranean/

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το INHERIT, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://inherit.interreg-med.eu/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή