ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προς τις οινοποιητικές εταιρείες οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ- μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας
13/08/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Προς τις οινοποιητικές εταιρείες οίνων  ΠΟΠ και ΠΓΕ- μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας

 

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας σχεδιάζει τη υποβολή προγράμματος των οίνων ποιότητας της Περιφέρειας στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΥΑ 782/181320 (ΦΕΚ 2936/β/17-7-2020).

 

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήδη έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για ΠΟΠ οίνους Αχαΐας το 2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία και προχωρά και σε δεύτερο σχετικό πρόγραμμα με σκοπό να βοηθήσει το άνοιγμα των ξένων αγορών στον κλάδο.

 

Με βάση τη νέα ΚΥΑ η κοινοτική και εθνική συμμετοχή ανέρχεται σε 90% ενώ η ιδιωτική σε 10%. Η ιδιωτική συμμετοχή θα καλυφθεί από την Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια και τις συμμετέχουσες οινοποιητικές εταιρείες. 

 

Συγκεκριμένα οι ΠΟΠ οίνοι αλλά και οι ΠΓΕ που παράγονται στην Αχαΐα και Ηλεία θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει δράσεις επικοινωνίας στο διαδίκτυο και σε κλαδικά έντυπα, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στις αγορές στόχους και ειδικά masterclasses, αλλά και προσκλήσεις επαγγελματιών και αγοραστών. Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται και ένα ταξίδι στην αγορά ή  αγορές του προγράμματος για ένα στέλεχος κάθε οινοποιείου ετησίως.

 

Οι προτεινόμενες αγορές στόχοι είναι οι Ιαπωνία και Κορέα και εξετάζονται επίσης δράσεις σε ΗΠΑ και Καναδά. Το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή των οινοποιείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

Υπογραμμίζεται ότι τα οινοποιεία που θα δηλώσουν συμμετοχή δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν πρόταση για χρηματοδότηση για την ίδια αγορά και τους ίδιους ΠΟΠ ή ΠΓΕ οίνους.

 

Τα ενδιαφερόμενα οινοποιεία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα. Επιπλέον τα οινοποιεία που δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και ανεξάρτητα από τη πρόθεση τους  να υποβάλουν ατομικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση θα πρέπει να καταθέσουν στο Επιμελητήριο δήλωση συγκατάθεσης ή δήλωση μη συγκατάθεσης.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ για την υποβολή μιας πρότασης για προβολή ζώνης θα πρέπει τα οινοποιεία που δεν συμμετέχουν αλλά δίνουν τη συγκατάθεση τους να παράγουν το 60% της υπολειπόμενης ποσότητας των οίνων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Αλέξανδρο Αραμπατζή στο email winltdserres@gmail.com και τηλ. 6944368122 ή την κα Νόρα Νικολοπούλου στο Επιμελητήριο Αχαΐας τηλ. 2610 277 779 (εσωτ 11) και panoreanik@e-a.gr.

 

Παρακαλούμε άμεσα να μας ενημερώσετε για την πρόθεση συμμετοχής της εταιρείας σας στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

Δυστυχώς λόγω πολύ πιεσμένου χρόνου αναγκαζόμαστε να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασίες. Παρακαλούμε να μας στείλετε την δήλωσή σας έως την 1/9/2020 στο email winltdserres@gmail.com με κοινοποίηση στο panoreanik@e-a.gr

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DILOSISYMMETOCHISSTOPROGRAMMAOINOU_F13832.xls