ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η Enterprise Greece και η eBay: πρώτη φάση του προγράμματος υποστήριξης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων
17/09/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Η EnterpriseGreece και η eBay: πρώτη φάση του προγράμματος υποστήριξης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

 

 

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, EnterpriseGreece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, και η eBay, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέλυσαν χθές κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης το πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει για την υποστήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, με στόχο να προσεγγίσουν σχεδόν 200 εκατομμύρια καταναλωτές διεθνώς.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πακέτο παροχών που εξασφάλισε η EnterpriseGreece για τις εταιρείες που έχουν προκριθεί να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή φάση, μεταξύ των οποίων:

 

1.      Εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Growthadvisors της eBay και ομάδα υποστήριξης για την ευδόκιμη ανάρτηση των προϊόντων στα ηλεκτρονικά καταστήματα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων

2.      Υψηλότερα μηνιαία όρια πωλήσεων σε τεμάχια / τζίρο σε σχέση με τα ισχύοντα

3.      Δωρεάν συνδρομή σε προνομιούχο πακέτο συμμετοχής για 3 μήνες

 

Όσες εταιρείες δεν ενταχθούν στην  παρούσα φάση, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα που θα αποτελέσει την συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας της EnterpriseGreece  με την eBay. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το τέλος του έτους.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ελληνικές εξαγωγές αντιστοιχούν πλέον σε περισσότερο από το ένα τρίτο του ΑΕΠ και συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, δημιουργείται μια νέα οικονομία που στοχεύει στην εξωστρέφεια, στην αύξηση της εξαγωγικής βάσης και στην απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς. Μέσω της συνεργασίας με την eBay, η EnterpriseGreece θα προσφέρει στις ελληνικές εταιρείες άμεση πρόσβαση σε 182 εκατομμύρια καταναλωτές από 190 χώρες και ευελπιστεί ότι αυτή η σύμπραξη θα ανοίξει τον δρόμο και σε νέες συνεργασίες, αναδεικνύοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων.

 

Σχετικά με την EnterpriseGreece

 

H Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

 

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες: 210 3355705, d.katsimani@eg.gov.gr

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή