ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Αχαϊας– μέλος του Forum AIC, συμμετείχε στην ημερίδα με τίτλο «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR: προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές», το οποίο διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία, στις 27/06/2018.
29/06/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων, Περιφερειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων και Πόλεων Αδριατικής Ιονίου και το Επιμελητήριο Αχαϊας– μέλος του Forum AIC, πραγματοποίησαν ημερίδα με τίτλο «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR: προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές», το οποίο διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία, στις 27/06/2018.

DSC_2945(2)_F24477.JPG

Στόχος της ήταν η υποστήριξη της εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ στην περιοχή Αδριατικής και Ιονίου και η προώθηση αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ περιφερειακών και τοπικών αρχών, των Πανεπιστημίων, των εμπορικών επιμελητηρίων, των ενώσεων και δικτύων νέων, των επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών.

DSC_2957(2)_F24562.JPG

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στην τουριστική επιχείρηση ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς είναι τα κρουαζιερόπλοια. Τις τελευταίες δεκαετίες η συζήτηση για κρουαζιέρες έχει αυξηθεί σημαντικά σε όλη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Αδριατικής και Ιονίου. Ωστόσο πρόσφατα παρατηρήθηκε μικρή μείωση στον αριθμό των επιβατών. Αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για τους φορείς και τους επιχειρηματικούς παράγοντες και στις δυο πλευρές της Αδριατικής και του Ιονίου, ώστε να αρχίσουν να εξετάζουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων. Αυτό είναι ακόμα περισσότερο απαραίτητο, δεδομένου ότι απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές για την κάλυψη μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

 

DSC_2966(2)_F24647.JPG

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή