ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συναντήσεις με Κινεζική Αντιπροσωπεία στο Επιμελητήριο Αχαίας
05/10/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

 

Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφθηκε Αντιπροσωπεία από την Κίνα με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της κινεζικής εταιρείας TX-AVIATION TECH (TXA), τον κο Φωκίωνα Ζαίμη, πρόεδρο της iForce Επικοινωνίες A.E και τον ομ. καθηγητή κο Νικόλαο Συγρίμη οι οποίοι ενημέρωσαν τον φορέα για την χρήση των Drones σε γεωργικές εφαρμογές Ακριβείας και ιδιαίτερα σε precision spraying, όπως και την πρόθεσή τους για εγκατάσταση στην περιοχή μας στόχευση της Δυτική Ευρώπη.

kinezoi_episke_F22330.jpg

Η αποστολή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα και στελέχη του φορέα και συζήτησαν τις δυνατότητες που θα δημιουργούντο με την εφαρμογή νέων μέσων για τον ψεκασμό συγκεκριμένων γεωργικών περιοχών με χρήση νέων τεχνολογιών.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχουν άριστες προοπτικές και αναφέρθηκαν παραδείγματα εφαρμογής των νέων μέσων, όπως π.χ. η στοχευμένη καταπολέμηση του δάκου χωρίς να επηρεάζεται η υπόλοιπη περιοχή. Επισημάνθηκε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του ελληνικού ανάγλυφου οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να αποφέρουν πολύ σημαντικά οφέλη στη γεωργία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι το Επιμελητήριο θα είναι, όπως πάντα, αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής και της οικονομίας της και προτάθηκε να επαναληφθεί εκ νέου μία συνάντηση, όταν θα έχει συγκεκριμενοποιηθεί κάποια πρόταση

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή