ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Enterprise Greece και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων στις 6 Φεβρουαρίου .
08/02/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή του EnterpriseGreeceκαι του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων στις 6 Φεβρουαρίου . Ο Διευθυντής προώθησης και προβολή εξωτερικού εμπορίου του φορέα EnterpriseGreece, ο οποίος αποτελεί την εξέλιξη του InvestinGreece, έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα δράσεων για το έτος 2019, κατά το οποίο θα υπάρξει συμμετοχή σε πολυάριθμες εκθέσεις στο εξωτερικό καθώς και εστιασμένες επιχειρηματικές αποστολές, τόσο στον κλάδο των τροφίμων και ποτών όσο και στα δομικά υλικά.

 

Αντίστοιχα παρουσίαση του φορέα ΟΑΕΠ και των παρεχόμενων υπηρεσιών έκανε η πρόεδρος κα Ελένη Σταθάτου και ο υπεύθυνος συμβολαίων κύριος Άρης Κρεβατάς.

Παρουσιάστηκαν οι κίνδυνοι για τους οποίους ασφαλίζει ο ΟΑΕΠ, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι εκπορευόμενοι από την εμπορική συμφωνία αλλά επίσης κίνδυνοι πολιτικής αστάθειας, πολέμου και άλλων ιδιαίτερων καθεστώτων, ενημέρωσαν για το κόστος ασφάλισης, τις εγγυήσεις και αντεγγυήσεις και επίσης ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάποιο minimumασφάλισης .

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση, υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές είναι βασικότατη ανάγκη πολλών εταιρειών και η ύπαρξη εμπορικού λιμένος στην Πάτρα είναι αναγκαία για το άνοιγμα της αγοράς. Ο κος Μαρλαφέκας τόνισε την ύπαρξη ενδιαφέροντος και από νέες αγορές όπως η Ρωσία και η Κίνα.

 

(Η παρουσίαση του φορέα ΟΑΕΠ θα αναρτηθεί σύντομα στο siteτου Επιμελητηρίου Αχαίας)

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή