ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα της ρύθμισης στους δανειολήπτες εγγυημένων δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο όπως τα πυρόπληκτα.
12/02/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις από τα Επιμελητήρια των επτά πυροπλήκτων νομών, τελικά ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα της ρύθμισης στους δανειολήπτες εγγυημένων δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο όπως τα πυρόπληκτα. Στην ομάδα εργασίας το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Α.Αντιπρόεδρος κος Αρ. Τηλιγάδας.

 

Δυνάμει της με αριθμ. 2/94253/0025/21.12.2018 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γεωργίου Χουλιαράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’5960/31.12.2018, η σχετική νομοθετική πρόταση  παρέχει τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα (κόκκινα και ενήμερα) δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς οι τράπεζες να μπορούν να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση  δίνει εντολή προς τις τράπεζες ότι, δεν μπορούν πλέον να αρνούνται  την ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων. Ανοίγει λοιπόν η δυνατότητα ρύθμισης των συγκεκριμένων δανείων, ακόμα και με γενναία κουρέματα, παρατάσεις, μείωση επιτοκίων κ.λ.π.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
AITIOLOGIKIEKTHESIteliko_F28297.doc
OROI_KAI_PROYPOTHESEIS_F28663.01.pdf