ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

AGROINNOECO ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/04/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διπλή εκδήλωση παρουσίασης ιδεών και δικτύωσης, με την συνδιοργάνωση του Επιμελητήριου Αχαΐας, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια του έργου AGROINNOECO, την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Συνεδριακό χώρο της 6ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ,RoyalTheater.

Οι Έλληνες εταίροι του προγράμματος AgroInnoEco υποδέχτηκαν τις αποστολές από τη Βουλγαρία και την Αλβανία, προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να συνομιλήσουν με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, επιχειρηματίες και φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας.

Το πολλά υποσχόμενο αυτό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών, καθοδήγηση και εποπτεία, ξεναγήσεων σε επιχειρήσεις της περιοχής, και συμμετοχή στην Έκθεση PATRAS ΙQ, έκλεισε τον πρώτο του κύκλο με την παρουσίαση και βράβευση των καλύτερων καινοτόμων ιδεών. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 32 επιχειρηματικές ιδέες από Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία σε περισσότερους από 100 παρευρισκόμενους.

Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε ομιλία της Ελπίδας Κόκοτα, ιδρύτριας και CEO της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΜΕΧΟΧΟ που στοχεύει στην στήριξη των γυναικών που θέλουν να εμπλακούν στον τομέα του επιχειρείν. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Στεφανίδης, έμπειρος stakeholder, παρουσιάζοντας δυο πολύτιμα εργαλεία για όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ErasmusforYoungEntrepreneurs που δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να εκπαιδευτούν για έξι μήνες σε μιαν αντίστοιχη εταιρεία από άλλη χώρα, ή να γίνουν οι ίδιοι αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να διευρύνουν και να ανταλλάξουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους, αλλά και την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Επίσης μίλησε και για το πρόγραμμα Bluegrowth που αφορά επιχειρήσεις που ασχολούνται με την θαλάσσια και υδάτινη ανάπτυξη και δέχεται νέους συμμετέχοντες κάθε Ιούνιο. Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια η κα Μαρίζα Αντωνοπούλου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρία Αction Finance Initiative, η οποία παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια.

Στο τελευταίο και πλέον δια-δραστικό κομμάτι του προγράμματος, το Επιμελητήριο Αχαΐας οργάνωσε εκδήλωση δικτύωσης (Networking Event) μεταξύ των νέων επιχειρηματιών και δυνητικών επενδυτών και συντόνισε με τον κ. Παναγιώτη Βαφείδη στέλεχος της ΑΧΕΠΑΝ την πραγματοποίηση B2Bmeetings. Συγκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ περισσότερων των 20 επιχειρηματικών ομάδων με τουλάχιστον 8 εκπροσώπους stakeholder οργανισμών και από τις 3 χώρες με στόχο την εποικοδομητική μεταξύ τους ανταλλαγή ιδεών καθώς δεν ήταν λίγες οι συνεργασίες που συζητήθηκαν αφού αρκετοί συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον Ιούλιο 2019 οπότε εταίροι, εκπαιδευόμενοι και συμμετέχοντες θα συναντηθούν και θα συνεργαστούν εκ νέου σε κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή