ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO”
Για πρώτη φορά τα Επιμελητήρια της γεωγραφικής περιφέρειας Πελοποννήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια έκθεση για τον Πελοποννήσιο επαγγελματία και την προβολή της εμπορικής & παραγωγικής δραστηριότητας της Πελοποννήσου.
Η “ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO ” πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης στο Κτίριο ΓΕΑ ΑΕ, εκεί όπου θα συναντηθεί όλος ο επιχειρηματικός κόσμος.
Η έκθεση θα έχει ως επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων και της Πελοποννησιακής διατροφής. Θα συμμετέχουν και όλοι οι άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της κάθε περιοχής.
Το Επιμελητήριο Αχαϊας ως συνδιοργανωτής θα έχει σημαντική παρουσία στην έκθεση και επισημαίνει πως στο κέντρο του ενδιαφέροντος είναι η ανάπτυξη του γαστρονομικού πολιτισμού ώστε με κοινές δράσεις παραγωγών, μεταποιητών και υπηρεσιών εστίασης, να αναδείξουμε την πραγματικά υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, «Live Cooking» από τους chef όλων των νομών της Πελοποννήσου: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
Στα πλαίσια αυτής «της γαστρονομικής συνάντησης» ο Πατρινός Chef κ. Νικολόπουλος Γεώργιος, -(Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος)-
Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αχαΐας, θα πραγματοποιήσει και θα παρουσιάσει μια συνταγή, μέσα από μια νέα δημιουργική οπτική, με παραδοσιακά προϊόντα Αχαΐας όπως και προϊόντα Π.Ο.Π, που αφήνουν την γευστική σφραγίδα της περιοχής μας.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν την μυρωδιά της Τεντούρας, την γλυκιά γεύση της σταφίδας, την γοητεία της Μαυροδάφνης Πατρών, όπως επίσης να γνωρίσουν και την παραδοσιακή φορμαέλα Καλαβρύτων και άλλα προϊόντα του νομού μας μέσα από της «δημιουργικές προτάσεις» του Πατρινού Chef.
Το Γαστρονομικό φεστιβάλ Πελοποννησιακών γεύσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης την 12 μ.μ., στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης.