Ωρες Κοινού Δευτέρα - Παρασκευή: 8.00 π.μ - 14.00 μ.μ
Ωρες Κοινού Δευτέρα - Παρασκευή: 8.00 π.μ - 14.00 μ.μ

Ταυτότητα Έργου/ Project Identity

Ακρωνύμιο Έργου/ Project acronym: FARM’IN

ΚΩΔΙΚΟΣ MIS:6005572
ΑΚΡΩΝΥΜΟ ΠΡΑΞΗΣ:PR.O.GR.E.S.S
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ:Promoting Opportunities, Growth and Education for Social Success
Έναρξη: 27/05/2025Λήξη: 27/05/2027
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG VI-A
ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2021-2027

“Συγχρηματοδοτούμενο απο την Ευρωπαική Ένωση”
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ1.084.982,41 €
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ.173.523,37€
Προτεραιότητα: 3 – P3 – Enhanced cooperation for a more social and inclusive GR-IT areaΕιδικός Στόχος: RSO4.2 Education and training infrastructure
Εταιρικό Σχήμα:1.Mestieri Puglia Consortium SCS (Επικεφαλής) (ΙΤ)
2. COHESION NETWORK 2GETHER (GR)
3. ELPENDU – CONSORTIUM OF SOCIAL COOPERATIVES (ΙΤ)
4. ACHAIA CHAMBER’S DEVELOPMENT ENTITY-ACHADE (GR)
5. IDEA EMPLOYMENT AGENCY CONSORTIUM OF SOCIAL COOPERATIVES (ΙΤ)
6.REGIONAL FEDERATION OF PERSONS WITH
DISABILITIES IN WESTERN GREECE AND SOUTHERN IONIAN ISLANDS (GR)
Περίληψη ΈργουΤο έργο PR.O.GR.E.S.S εστιάζει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) στην Απουλία και την Καλαβρία (Ιταλία) και την Αχαΐα (Ελλάδα). Ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του Προγράμματος Interreg VI-A Ελλάδα-Ιταλία 2021-2027 για την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση, εστιάζοντας σε προσβάσιμες υποδομές και ανθεκτικές λύσεις για την ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι κύριοι στόχοι είναι:
1-Έρευνα και Ανάλυση: Διεξαγωγή κοινής διασυνοριακής έρευνας για την ανάλυση του τοπίου απασχόλησης για τα ΑμεΑ, τον εντοπισμό προκλήσεων, ευκαιριών και τεχνολογικών εργαλείων και την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και των ορθών πρακτικών.
2- Ανάπτυξη πλαισίου: Σχεδιασμός ενός διασυνοριακού πλαισίου εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς για εξ αποστάσεως και δια ζώσης μάθηση, ενισχύοντας τις δεξιότητες απασχολησιμότητας και την ευαισθητοποίηση στον χώρο εργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφάνεια σχετικά με τις αναπηρίες.
3- Διασυνοριακή συνεργασία: Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για την κατανόηση των προκλήσεων ένταξης των ΑμεΑ, δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων των ΑμεΑ με τις ανάγκες των εργοδοτών και ανταλλαγή ορθών πρακτικών.
4-Πιλοτική δοκιμή και αξιολόγηση: Δοκιμή του πλαισίου μέσω πιλοτικών προγραμμάτων και στις δύο χώρες, συμμετοχή σε βραβευμένες περιπτώσεις αντιστοίχισης και βελτίωση του πλαισίου με βάση τα σχόλια των συμμετεχόντων.

Στόχοι προς επίτευξη:
-Εισαγωγή καινοτόμων διαδικασιών ένταξης κοινωνικής εργασίας για ΑμεΑ μέσω τεχνολογίας και ψηφιακών καινοτομιών, σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
-Ανάπτυξη διασυνοριακών προτύπων για τον οικιακό αυτοματισμό για την υποστήριξη της έξυπνης εργασίας και της ένταξης των ΑμεΑ.
Ορισμός κοινών κατευθυντήριων γραμμών για υπηρεσίες κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για ΑμεΑ.
-Βελτίωση μεθοδολογιών, εργαλείων και ικανοτήτων σε δημόσια και ιδιωτικά συστήματα στην Ιταλία και την Ελλάδα για τη βελτίωση της εύρεσης εργασίας για ΑμεΑ.
-Αξιοποιώντας τη διασυνοριακή συνεργασία, το P.O.G.E.S.S στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού, προσβάσιμου και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα ΑμεΑ στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Περισσότερες Πληροφορίες/ More information:

  • Ιστότοπος/ Website: (προσεχώς..)
  • Facebook Page: (προσεχώς..)