
Σαφάρι ελέγχων από την Α.Ε.Π.Ι.- Απειλητικές επιστολές της ΑΕΠΙ κατά επαγγελματιών
Είναι γνωστή η δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει η Α.Ε.Π.Ι. λόγω των ατυχών αποφάσεων των διοικούντων της. Μετά την έφοδο της εφορίας για να κατασχεθούν φορολογικά στοιχεία και να κατατεθεί ισολογισμός μετά από χρόνια, κυκλοφόρησε η ψευδής φήμη ότι η ΑΕΠΙ έκλεισε ή μετακόμισε στην Κύπρο. Όμως, τίποτα από αυτά δεν ισχύει.
Με το νέο νόμο που αφορά τις εταιρείες δικαιωμάτων στην Ελλάδα και με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίστηκε για 6 μήνες Προσωρινή Επίτροπος της ΑΕΠΙ η κυρία Μαρία Βλάχου, η οποία σε μια από τις πρώτες ενέργειες της εξέδωσε την 27 Ιουλίου 2017 μια ιδιαίτερα απειλητική επείγουσα ειδοποίηση με στόχο την αύξηση των εισπράξεων, σε ένα «σαφάρι» επαφών και ελέγχων στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, με στόχο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Με αυτή την ειδοποίηση, που παραλήπτες είναι το σύνολο των επιχειρηματιών της χώρας, η κυρία Βλάχου ζητάει την πληρωμή «οφειλών» από τους πάντες και υπόσχεται… δικαστήρια και πρόστιμα εφόσον δεν εξοφληθεί το δήθεν ποσό που ζητάει η ΑΕΠΙ.