
Το έργο EconautiNet-1288 PLUS του Προγράμματος INTERREG – ADRION
Το έργο EcoNautiNet-1288 PLUS του Προγράμματος INTERREG – ADRION

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος στο έργο με τίτλο «Network’s support for SMEs in the Nautical sector of the Adriatic-Ionian Region PLUS – ECO-NautiNET PLUS» και ακρωνύμιο «ECO-NautiNET PLUS», το οποίο εγκρίθηκε στην 4η πρόσκληση του Προγράμματος INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION 2014-2020, ειδικός στόχος: Support the development of a regional innovation system for the Adriatic-Ionian areaκαι Άξονα Προτεραιότητας 1) Innovative and smart region.
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ:
Το Εταιρικό Σχήμα αποτελείται από:
- Επικεφαλής Εταίρος: Επιμελητήριο Αχαΐας
- Εταίρος 2: Regional Development Centre Koper
- Εταίρος 3: University of Zagreb, Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture
- Εταίρος 4: Croatian Chamber of Economy
- Εταίρος 5: NATIONAL CONFEDERATION OF HANDCRAFTS AND OF SMEs – TERRITORIAL ASSOCIATION OF RAVENNA
- Εταίρος 6: City of Dubrovnik Development Agency
- Εταίρος 7 : Chamber of Commerce and Industry Tirana
ΣΤΟΧΟΣ
Ο γενικός στόχος του Έργου ECO-NautiNET PLUS συνίσταται στο να μεγιστοποιήσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και την ευρεία εξάπλωση, σε επίπεδο Αδριατικής – Ιονίου, του Καινοτόμου Δικτύου Συνεργασίας ECO-NautiNET μεταξύ ΜμΕ, Ερευνητικών & Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ναυτικού τομέα και να ενισχύσει την πρακτική μεταφορά αυτής της συνεργασίας, δικτύου και συστήματος διαχείρισης σε άλλους συναφείς θαλάσσιους τομείς.
Ειδικότερα, οι στόχοι του έργου είναι:
-η αντιμετώπιση της χαμηλής συνεργασίας μεταξύ ΜμΕ, Ερευνητικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών Υποστήριξης Επιχειρήσεων σε ολόκληρη την περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου, με τη χρήση, την καλύτερη εκμετάλλευση, την ενίσχυση και τη μεταφορά του κοινού Συστήματος Διαχείρισης, του Δικτύου και της πλατφόρμας Ιστού που αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στο πλαίσιο του έργου ECO-NautiNET
-η ενίσχυση της δημιουργίας νέων δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ΜμΕ και Ερευνητικών & Τεχνολογικών φορέων του Ναυτικού και του Θαλάσσιου τομέα στη ζώνη της Αδριατικής – Ιονίου όσον αφορά τις καινοτόμες διαδικασίες και καινοτόμα προϊόντα.
-η αύξηση της εφαρμογής και μεταφοράς του Κοινού Συστήματος Διαχείρισης, του Δικτύου και της Πλατφόρμας σε πρόσθετους διατομεακούς θαλάσσιους τομείς ως αποτελεσματική προσέγγιση για τη συνεργασία, την καινοτομία και τη διεθνοποίηση.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το έργο ECO-NautiNET PLUS στοχεύει να:
-Προωθήσει τα αποτελέσματα του έργου ECO-NautiNET: το Κοινό Σύστημα Διαχείρισης, το Ναυτικό Δίκτυο ECO-NautiNET, την πλατφόρμα για συνεργασία και καινοτομία μεταξύ των ενδιαφερομένων της 3πλής Έλικας σε Εθνικό, Περιφερειακό και Αδριατικής-Ιονίου επίπεδο μέσω Δημόσιων εκδηλώσεων στις περιοχές των εταίρων.
-Προωθήσει την πρακτική χρήσης και εφαρμογής για συνεργασία, καινοτομία και διεθνοποίηση του Κοινού Συστήματος Διαχείρισης, του Δικτύου και της πλατφόρμα σε ΜμΕ, Οργανισμούς Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Ερευνητικών & Τεχνολογικών φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο μέσω διοργάνωσης Εκπαιδευτικών εργαστηρίων, εγχειριδίων και εκδηλώσεων με τοπικούς φορείς.
-Προωθήσει τη δυνατότητα μεταφοράς του Κοινού Συστήματος Διαχείρισης, του Δικτύου και της πλατφόρμας και της πρακτικής εφαρμογής τους σε άλλους διατομεακούς θαλάσσιους τομείς, όπως η ναυτιλία κ.λπ. προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς στα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια, σε Εκδηλώσεις για τοπικούς ενδιαφερομένους φορείς και σε Δημόσιες εκδηλώσεις.
-Βελτιώσει, ενημερώσει και προωθήσει το Κοινό Σύστημα Διαχείρισης του ECO-NautiNET, της πλατφόρμας Ιστού και του Δικτύου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητά τους στον COVID-19 και την επακόλουθη οικονομική κρίση και αυτή των βασικών εμπλεκομένων φορέων και ιδιαίτερα των ΜμΕ του ναυτιλιακού τομέα και άλλων διατομεακών θαλάσσιων τομέων που έχουν επηρεαστεί άμεσα.
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Αχαϊας για το έργο είναι 148,169.56 ευρώ, εκ των οποίων 125,944.13 € η Ευρωπαϊκή συνεισφορά μέσω του προγράμματος INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION 2014-2020 και 22,225.43 € Εθνική συμμετοχή των συμμετεχουσών χωρών.
https://econautinet.adrioninterreg.eu/