
Απολογισμός Δράσεων ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2022
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
- Συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Άδωνι Γεωργιάδη με ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας 30/05/2022).
- Ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας 30/07/2022 από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Ιωάννη Τσακίρη.
- Συζήτηση στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας 27/04/2022 με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κο Σπύρο Πρωτοψάλτη και θέμα «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ : Διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων ανά κλάδο».
- Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέουςμε σκοπό την ενημέρωση των μελών μας για τα νέα διαθέσιμα και καινοτόμα εργαλεία που αποσκοπούν στην πρόληψη και διαχείριση της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
- Διοργάνωση σύσκεψης Φορέων (23/11/2022)με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής μας και υπουργικό κλιμάκιο που θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
- Συμμετοχή και οικονομική στήριξη στο Regional Growth Conference 2022 που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το διάστημα 9-11/06/2022 στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.
- Συμμετοχή μας μαζί με την οικονομική εφημερίδα «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το 2022.
Συμμετοχή μας στην διοργάνωση αρκετών Συνεδριακών και Εκθεσιακών εκδηλώσεων κλαδικού και γενικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του Δικτύου Forum Ανάπτυξης που προγραμματίζει για το έτος 2022 η εφημερίδα «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».
Οι εκδηλώσεις έχουν ως ακολούθως :
- ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 31/1-9/2/2022 (4 διαδικτυακές συνεδρίες)
- Διαρκές e-Forum Καινοτομίας Θα συνεχιστεί ολόκληρο το 2022
- Διαρκές e–Forum Πρωτογενή Τομέα Θα συνεχιστεί ολόκληρο το 2022
- 11οForum Ενέργειας Μάρτιος 2022
- 10οForum Υγείας Απρίλιος 2022
- 25οForum Ανάπτυξης Νοέμβριος 2022 (Το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργάνωσε εκδήλωση με την παρουσία του Νίκου Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, και με Θέμα: «H Νεανική Επιχειρηματικότητα ως βασική προτεραιότητα»).
Το Επιμελητήριο Αχαΐας, παρουσίασε νέους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EDst@rts (Πρόγραμμα ENI CBC MED 2014-2020)
- Συμμετοχή και οικονομική χορηγία στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» για το Διεθνές Συνέδριο IMPACT 2022 (17-18/06/2022) σε συνδιοργάνωση με το ΙΤΥΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΣΤΕΔΕ. Σκοπός είναι η σύνδεση της ακαδημαϊκής ερευνητικής δραστηριότητας με την «αγορά». Θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί αλλά και επιχειρηματικοί εκπρόσωποι και Φορείς.
- Συμμετοχή στην έκθεση #SPORT_hubexpo» στο πλαίσιο του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό» που πραγματοποιήθηκε 08-10 Απριλίου 2022 στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».
Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον αθλητισμό που έχει στόχο τον διάλογο και την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και των αθλητικών φορέων της περιφέρειας, μας γνωστοποίησαν δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν σε 13 περιφερειακά συνέδρια στις έδρες των Περιφερειών με την συμμετοχή Δήμων, αθλητικών φορέων, Επιμελητηρίων, επαγγελματιών του αθλητισμού κλπ. Σκοπός είναι η την στήριξη του αθλητισμού και τα σχετιζόμενα με αυτόν επαγγέλματα σε τομείς όπως των αθλητικών οργάνων, αθλητικής ένδυσης και αθλητικών ειδών, γυμναστήρια, εξοπλισμοί γυμναστηρίων και αθλητικών χώρων, ειδών διατροφής για τον αθλητισμό δηλαδή συμπληρώματα διατροφής, superfoods κ.λ.π. Η έκθεση λειτούργησε παράλληλα με το τριήμερο συνέδριο και πολλές άλλες δράσεις μέσα στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Στην έκθεση το Επιμελητήριο Αχαΐας φιλοξένησε 15 εκθέτες της Αχαΐας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε συναφείς τομείς (θαλάσσια αθλήματα, αθλητικά όργανα, γυμναστήρια, μηχανοκίνητα οχήματα, ποδήλατα, εξοπλισμοί γυμναστηρίων και αθλητικών χώρων, είδη διατροφής για τον αθλητισμό-συμπληρώματα διατροφής, superfoods, υπηρεσίες σχετιζόμενες με τον αθλητισμό, ΜΜΕ, κ.ο.κ) μέσα σε 190 τμ. Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό στοχεύει στην ενδυνάμωση του αθλητισμού μέσα από τον ανοιχτό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων µε τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και των αθλητικών φορέων της περιφέρειας. Διοργανώνονται 13 περιφερειακά συνέδρια στις έδρες των Περιφερειών µε τη συμμετοχή Δήµων, αθλητικών φορέων, Επιµελητηρίων, επαγγελµατιών του αθλητισμού κ.ο.κ, με πρώτο σταθμό την ΠΔΕ και την Πάτρα.
- Οικονομική υποστήριξη και συμμετοχή στην συνάντηση μεταφοράς Γνώσης «Route LaB» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα 15 & 16/09/2022 από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV με τίτλο «Patras Thrives in an eco system world», σε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
- Χορηγία και συμμετοχή στην συνδιοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με θέμα “Eco Mobility: City Action for Sustainable Development” στις 23/09/2022 από την εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ» την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν στις 23/09/2022 το 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με κεντρικό θέμα «Eco Mobility: City Action for Sustainable Development».
- Συμμετοχή στο 11οΑραβο-Ελληνικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Σύσφιξη δεσμών» (25-26/10/2022).
- Υποστήριξη του Συνεδρίου και της έκθεσης “Γης Απόδημοι Έλληνες” (20/11/2022) στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας που διοργάνωσε η «ΚΥΜΑΝΣΗ ΑΜΚΕ».
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
- Συμμετοχή σε εκθέσεις με επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας :
Food Expo 2022 (12-14/03/2022),:
- ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣΣΑΡΑΣ (HELMIND)
- ΑΝΑΣΤΑΣΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
- MG EQUIPMENTS
- ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
- ΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- ΕΛΑΙΟΤΡΥΒΕΙΟ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
- ΑΧΑΙΩΝ ΕΛΑΙΑΣ ΓΑΙΑ
- ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε.
ΟΙΝΟΤΕΛΕΙΑ, (09-11/03/2022) :
- ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ
- VANTANA (ΤΣΟΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
- ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΕ
- ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ ΙΚΕ
- AITHRA SPIRITS
- ΑΧΑΙΚΟΣ ΖΥΘΟΣ IKE
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΟΣ (AMMOUSA ΜΠΥΡΑ)
- ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΑΝΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΟΕ (KYKAO)
- Μ20 WINERY ΣΤΑΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
86Η ΔΕΘ, (10-16/09/2022):
- ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
- (VONGRID CREATIVE AGENCY)ΕΙΡΗΝΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
- ΜΥΣΙΡΛΟΥ –ΣΑΠΟΥΝΙΑ –ΝΑΤΑΣΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ
SIAL 2022, (15-19/10/2022) :
- CAVINOA.E. ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΙΓΙΟΥ
- OLIANA OLIVES & OLIVE OILS ANASTASSIOU Foods S.A.
- ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΑΝΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΟΕ (KYKAO)
- ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε.
- ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ (ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ)
- FUNDELINA
- ΚΟΙΝΣΕΠ ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ (ΜΕΛΙ ΕΥΤΥΧΙΑ)
- EVLOGIA (ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ)
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO:
- ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
- RUBIKS IKE
- ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
- ΜΥΣΙΡΛΟΥ –ΣΑΠΟΥΝΙΑ –ΝΑΤΑΣΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ
- {ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ} ->δεν είναι εταιρεία, απλά συμμετείχε στο περίπτερο μας
FRESKON:
- PAVIPLAST AE – ΠΑ.ΒΙ. ΠΛΑΣΤ ΑΕ
- ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ (BACFRESH)
Welcome to up fest:
- Αλαμπασύνης
- Rubiks / Σοφία Παππά
- cape drepano watersports / Σπυρόπουλος Λεωνίδας
- Μπάτραλης /El Tucan
- Ντάβος
- ΒΑΝΤΑΝΑ Ποτοποιϊα ,- ΤΖΟΥΔΑΣ Γ.& Π. Ο.Ε.
- KYKAO Σιώζος Βαγγέλης
19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας«AgreXa» (01-04/09/2022):
- Συνέχιση συμμετοχής από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο έργο «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΟΡΕΑ). Επίσκεψη φορέων στην Αχαΐα από τη Ν.Κορέα και την Ιαπωνία με γευσιγνωσίες και μετάβαση σε οινοποιεία. Ακολούθησε αποστολή από την Αχαΐα προς τη Ν.Κορέα και την Ιαπωνία με την συμμετοχή φορέων της περιοχής και οινοποιών.
- Συμμετοχή στη συνάντηση εργασίας με Πρέσβεις της Ελβετίας και Πολωνίας την 27/05/2022 στο ξενοδοχείο «MYWAY» σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας. Προσκλήθηκαν οι Πρέσβεις της Ελβετίας και της Πολωνίας στην Πάτρα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας με στόχο την εποικοδομητική συνεργασία των χωρών τους με τοπικούς φορείς για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Αχαΐας. Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν οικονομικοί φορείς, επιχειρηματίες και παράγοντες της περιοχής μας.
- Συμμετοχή μας στην Ελληνο-Αιγυπτιακή επιχειρηματική συνάντηση στην Αθήνα την 01/06/2022 που διοργάνωσε το Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης με την συμμετοχή Αιγυπτίωνεπιχειρηματιών από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς αλλά και εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών και B2B συναντήσεων.
- Συνδιοργάνωση και οικονομική υποστήριξη στον Πανεπιστήμιο Πατρώνστο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών που έγινε σε χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών με την διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων προκειμένου οι νέοι φοιτητές να γνωρίσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας.
- Συμμετοχή μας στις επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Αλεξάνδρειας και του ASCAME στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
- Χορήγηση αιγίδας Επιμελητηρίου στην εκδήλωση «Patras Beer Festival» 11-12/06/2022 μέσω της οποία προβλήθηκαν τοπικοί μικροζυθοποιοί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ- ΧΟΡΗΓΙΕΣ
- Οικονομική ενίσχυση στο «Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια» αναφορικά με την πανελλαδική δράση «Ανοιχτές Πόρτες» το διάστημα 28 & 29 Μαΐου 2022. Το διήμερο πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών μέσω του οίνου, της γαστρονομίας και των τοπίων και δράσεις όπως : υπαίθριες κουζίνες, επισκέψεις σε οινοποιεία, δράσεις σε εστιατόρια κλπ με σκοπό την προβολή της περιοχής μας.
- Οικονομική ενίσχυση στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2022 που πραγματοποιείται 3-11 Σεπτεμβρίου στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου και αφορά σε διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης και μια σειρά πολιτιστικών γεγονότων και δράσεων (δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, γεύση, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, roundtables πολιτιστικής στρατηγικής, προφορική ιστορία). Έμπνευση και αφορμή, o τόπος, η ιστορία και ο πολιτισμός της μαύρης σταφίδας, αυτού του διαχρονικά πολύτιμου προϊόντος τόσο της Αιγιαλείας όσο και της χώρας.
- Οικονομική ενίσχυση στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής για πραγματοποίηση δράσεων προς τα μέλη τους.
- Οικονομική ενίσχυση στην «ΚΥΜΑΝΣΗ ΑΜΚΕ» για συνδιοργάνωση και συμμετοχή στην 2η διαδικτυακή ημερίδα «Ελεύθερης Ραδιοφωνίας» στις 28/03/2022 για τον εορτασμό του ραδιοφώνου ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και της καταγραφής των ενεργειών για την πορεία της δημιουργίας Μουσείου Ραδιοφώνου Δυτικής Ελλάδας, παράλληλα με την προβολή δύο σημαντικών ντοκιμαντέρ.
- Οικονομική ενίσχυση στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας για διοργάνωση δράσεων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Εγκαταστατών Ν. Αχαΐας “Ο ΒΑΤΤ”.
- Οικονομική ενίσχυση στον Εμπορικό Εισαγωγικό & Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιάλειας για την πραγματοποίηση ενημέρωσης σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής και προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας προς τον εμπορικό κόσμο.
- Οικονομική ενίσχυση στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών για την υλοποίηση δράσεων προβολής της πόλης των Πατρών στη διοργάνωση “25ο Ράλι 24 Ώρες Ελλάδα 22-23 Οκτωβρίου 2022/Πελοπόννησος – Στερεά Ελλάδα” του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων και για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων κατά την περίοδο των εορτών του Δεκεμβρίου 2022.
- Οικονομική ενίσχυση στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Αχαΐας για την δράση με θέμα «Αντιολισθητικές αλυσίδες, άλλα αντιολισθητικά μέσα και ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης ή παγετού», με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών κατόπιν της νέας νομοθεσίας για την υποχρέωση εφοδιασμού όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες (15/10/2022).
- Επιχορήγηση στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για τη δράση ενημέρωση των μελών της σχετικά με την ενεργειακή κρίση στα πλαίσια Γενικής Συνέλευσης (22-23.10.2022 στην Πάτρα).
- Χορήγηση αιγίδας και οικονομικής ενίσχυσης στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν.Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) για την διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο «Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία».
- Οικονομική ενίσχυση στον Αθλητικό Σύλλογο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων με θέμα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή – Πάτρα 06-16 Δεκεμβρίου 2022 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού “ΙΩΝΙΑ”.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
- Παραχώρηση χώρων στο ισόγειο του Επιμελητηρίου στην 6η Υ.Π.Ε για την διενέργεια RAPIDTESTκατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.
- Στα πλαίσια της δράσης κοινωνικού χαρακτήρα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών (παράρτημα Πατρών) και το Κέντρο Αίματος του Π.Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», παραχωρήθηκαν χώροι του Επιμελητηρίου για αιμοδοσία με στόχο την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών.
- Παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου για κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
- Παραχώρηση σε επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους και σωματεία καθώς και σε φιλανθρωπικά, αθλητικά σωματεία κλπ, για διεξαγωγή ημερίδων, παρουσιάσεων και λοιπών εκδηλώσεων.
- Παραχώρηση γραφείου στον 1ο όροφο του κτιρίου του Επιμελητηρίου στον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων & Δυτ.Ελλάδας, για στέγαση της έδρας τους.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
- Συνέχιση της Δράσης Culture & Shopping 2022.
Η δράση είναι η προσέλκυση τουριστών στην τοπική αγορά και το ιστορικό κέντρο της Πάτρας μέσω στοχευμένων ενεργειών (τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, διανομή χαρτών, προωθητικές ενέργειες). Εκτύπωση 20.000 χαρτών (σε γλώσσες αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά) Που διανέμονται στα ξενοδοχεία και στους tour operators για την Πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των τουριστών.
- Συνέχιση και προβολή της Δράσης «ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων.
- Συμμετοχή Επιμελητηρίου Αχαΐας σε δράσεις προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού και της πόλης (συναυλία Α.Βίσση στο Δημοτικό Θέατρο λόγω μη πραγματοποίησης της καρναβαλικής παρέλασης εξαιτίας covid-19).
- Συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε διαβουλεύσεις για σχέδια νόμου και τεκμηριωμένες προτάσεις με εισηγήσεις στα αντίστοιχα Υπουργεία.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
- Υποβολή πρότασης του Επιμελητηρίου μας, σε πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί το έργο με τίτλο: «Αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του Patras IQ με δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας στο κτήριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας» (συνεδρίαση 28-09-2022), η οποία τελικά εγκρίθηκε.
- Υλοποίηση προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου μετά από υποβολή σχετικής πρότασης, διεξαγωγής σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ανακήρυξης αναδόχου.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:
- ΕΣΠΑ 2014-2020: «Ψηφιακό Οικοσύστημα Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας» (ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Ψηφιακός Μετασχηματισμός)
- ADRION:ECONAUTINETPLUS (Γαλάζια Ανάπτυξη), FUTURE 4.0. PLUS (Τεχνολογίες Αιχμής/Industry 4.0)
- INTERREG GREECE – ITALY 2014-2020: CREATIVE@HUBS (Στρατηγικό έργο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Δημιουργική Βιομηχανία, Υλοποίηση μέσω Προγραμματικής Σύμβασης),
- ENICBCMED 2014-2020:
- MEDST@RTS (Μικροχρηματοδότηση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις),
- INTECMED (Καινοτομία στις Startups, Επικεφαλής εταίρος),
- ReST@rts (Εναλλακτικοί τρόποι μικροχρηματοδότησης στις ΜμΕ, Κεφαλαιοποίηση έργου MEDst@rts)
- Όφελος τοπικών επιχειρήσεων μέσω των έργων:
- 3 τοπικές επιχειρήσεις έλαβαν επιχορήγηση συνολικού ύψους 60.000€ μέσω του έργου INTECMED ενώ 12 επιχειρήσεις έλαβαν επιχειρηματικό βραβείο (επιχορήγηση) ύψους 120.000€ μέσω MEDST@RTS
- 24 επιχειρήσεις έλαβαν επιχειρηματική καθοδήγηση τύπου mentoring/ coaching/ tutoring>500 ωρών μέσω των έργων INTECMED, MEDST@RTS, CREATIVE@HUBS
- Άνω των 30 επιχειρήσεων και δυνητικών επιχειρηματιών (υφιστάμενοι επαγγελματίες) συμμετείχαν σε 24 στοχευμένα θεματικά σεμινάρια για υποστήριξη επιχειρήσεων της Δημιουργικής Βιομηχανίας στην καθημερινή τους λειτουργία (επιχειρηματική στόχευση, πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σύγχρονες τεχνικές marketing κλπ)
- Άνω των 70 Β2Β συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ2022), Αθήνα (FoodExpo), Bari(Foggia), Foggia (Italy), Mostar (Boznia-Herzegovina)
- Εξωστρέφεια-προβολή τοπικών επιχειρήσεων σε εκδηλώσεις δικτύωσης (Συνέδριο Πελοποννήσου, RouteLab)
- Εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης σε 20 σημεία στην ΠΔΕ μέσω του «Ψηφιακού Οικοσυστήματος Επιχειρηματικότητας Επιμελητηρίου Αχαΐας-για τη διασύνδεση Αχαΐας-Αιτωλοακαρνανίας-Ηλείας και αύξηση της προσβασιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων σε δράσεις που γίνονται στην Αχαΐα.
- Παροχή υπηρεσιών για τις ανάγκες των έργων (άνω του 70% των συμβάσεων αποδόθηκε σε τοπικές επιχειρήσεις/ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας χωρίς το στοιχείο της εντοπιότητας)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
- Με καθημερινές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου
- Με newsletter που αποστέλλεται κάθε εβδομάδα
- Με περισσότερες από 800 αναρτήσεις Ενημερώσεων και Δελτίων τύπου στο site του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στα ΜΜΕ της Αχαΐας
- Με περισσότερες από 800 αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- Με Δελτία Τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής.
- Τηλεφωνική ενημέρωση για διάφορα θέματα σχεδόν καθημερινά σύμφωνα με σχετικά αιτήματα.